Çalışma yaşamına başlamadan önce bireyin belirlediği hedefin güçlü yönleriyle uyumlu olması önemli bir unsurdur. Başarısız iş hayatı yoktur yanlış hedef vardır bu yüzden öğrencilerin kariyer hedeflerinin belirlenmesi ve gerçekleştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Kariyer Planlama ve Geliştirme Birimimiz hizmet vermektedir.

BİRİM FAALİYETLERİMİZ

• Öğrencilerimizde kariyer ve kariyer planlama konusunda farkındalık oluşturmak.
  • Öğrencilerimizin kariyer hedeflerinin belirlenmesi ve gerçekleştirilmesine yardımcı olmak.
  • Kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynakları ihtiyacının Meslek Yüksekokulumuz da öğrenim gören veya görmüş öğrenciler tarafından karşılanmasını sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlemek.
  • İşletmeleri tanıtım amaçlı geziler organize etmek.
  • Faaliyetlerimiz ile ilgili konularda bültenler yayınlayarak öğrencileri, mezunları, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek.
  • Öğrenciler ve mezunlar ile değişik sektörlerden çeşitli kuruluşları bir araya getiren tanıtım toplantıları düzenlemek, öğrencilerin çeşitli alanlarda iş tanımları, iş hayatı, mesleklerdeki kariyer imkânları ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak.
  • Gerek seminerler, gerekse bireysel görüşmelerle öğrencilere iş arama teknikleri konusunda bilgi vermek, etkin özgeçmiş yazma ve başarılı bir mülakat geçirebilme konularında yardımcı olmak.
  • Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrenciler için kazandıkları mesleki bilgi ve beceriler ile bireysel yeteneklerini birleştirerek kendilerini geliştirebilecekleri iş ve kariyer olanakları bulmalarına yardımcı olmak.
  • Mezunlarımızın okul sonrası yaşamlarında da birbirleriyle işbirliği, dayanışma ve ilişki içerisinde bulunmaları için çeşitli faaliyetler düzenleyerek katkıda bulunmak.